2024-05-15

Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

24400 ZENTA, MÁRIA UTCA 42., TEL: 024/817-008 v.gazda2006@gmail.com

2021. október 07-10. között megrendezésre kerül az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten

2 min read

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2021-ben ez alkalommal az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként valósítjuk meg az OMÉK-ot Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2021. október 07-10. között.
Célunk bemutatni az agrárium és az élelmiszeripar szereplőit, az egészséges, fenntartható, GMO-mentes élelmiszereket, valamint szakmai fórumot biztosítani az ágazat szereplőinek az agrárgazdaság aktuális kérdéseinek megvitatására.
Az OMÉK-kal kapcsolatos aktuális információkat a https://omek.amc.hu/ honlapon, valamint a sajtóban és egyéb kommunikációs felületeken folyamatosan publikálja az Agrármarketing Centrum.
A szakmai, E pavilonban bemutatjuk az Agrárminisztérium szakmai programjait és interaktív formában azok eredményeit. A fókuszban az öntözésfejlesztés, az országfásítási program és a vidékfejlesztés áll majd, a kiváló magyar borok iránt érdeklődő látogatókat borszemináriumi tér várja.
A kistermelői B pavilonban interaktív foglalkozásokon ismerkedhetnek meg hungarikumainkkal, kistermelői vásáron és mesterség-bemutatón vehetnek részt, a kisebbeket pedig egy gyermeksziget várja. Az őshonos udvarban pedig bepillantást nyerhetnek a hazánkban tenyésztett állatfajok, -fajták és védett őshonos magyar haszonállatok sokaságába.